Ze soutěže Grand Prix Olomouc 2016 si vezeme 10 medailí.

15.05.2016 12:39

V sobotu 14.5.2016 se konala v Regionálním centru Olomouc soutěž pro amatérské tanečníky v baletu a moderních formách uměleckého tance "Grand Prix Dance Olomouc 2016", kterou pořádalo Baletní studio při Moravském divadle Olomouc.

Této soutěže jsme se zúčastnili v omezeném počtu (bez skupin, jen vybraná sóla, duety), přesto jsme dokázali získat 10 medailí.

Výborně si vedla Alice Wünschová, která získala 3 zlaté medaile, zvítězila v kategorii sóla balet do 7 let s choreografií "Popelka", dále zvítězila v kategorii sóla moderní tanec do 7 let s choreografií "Little Wednesday" a vítězství si odvezl také náš baletní duet "Panenka a pudlík" (Alice Wünschová, Milena Kysučanová) v kategorii duetů do 9 let. Všechny tyto choreografie připravila Irina Popova.

V kategorii baletních sól do 7 let si výborně vedla i Beata Smutná s choreografií "Western girl" , která skončila na 2.místě. V kategorii baletních skupin do 7 let jsme získali další 2.místo a to za choreografii "Moji lvíčci" (Beata Smutná, Michaela Pálková, Michaela Hanáková, Lilly Gaul, Kristel Janssens). V kategorii sóla moderní tanec do 7 let ještě získaly čestné uznání za umístění na 4. a 5. místě Beata Smutná ("Plameňáček") a Kristel Janssens ("I can do that"). Všechny tyto choreografie připravila Eliška Holčapková.

V kategorii 12-13 let sóla moderní tanec získala Anna Koudelková 2.místo s choreografií "When we were young" (připravil František Topič), v kategorii baletní duet/trio skončila naše choreografie "Poslední kousnutí" (Anna Koudelková, Nikola Fochrová) na 3.místě. V kategorii duety/tria moderní tanec získala choreografie "Švábí tanec" čestné uznání za umístění na 4.-5. místě. Choreografii připravila Irina Popova.

V kategorii 14-16 let zvítězila Lucie Kadlecová s choreografií "Boxer" v sólech moderní tanec, ve stejné kategorii na 3.místě skončila Eliška Sukopová s choreografií "Torn". Dalšího výborného výsledku dosáhla Eliška Sukopová v baletních sólech když s choreografií "Variace Nunné" obsadila 2.místo (choreografii připravila Irina Popova). V kategorii moderní tanec duet/tria získala dále čestné uznání za umístění na 4.-6. místě choreografie "Mad World" (Eliška Sukopová, Lucie Kadlecová)

Děkujeme všem soutěžícím za výbornou reprezentaci, rodičům a dalším rodinným příslušníkům za podporu, trenérům za choreografie a přípravu dětí.

Kompletní výsledky: Kategorie I do 7 let   Kategorie II 8-9 let   Kategorie III 10-11 let     Kategorie IV  12-13 let     Kategorie V 14-16 let 

Kategorie 17-19 let