Na soutěži Hradecká Odette 2016 jsme získali 9 medailí

23.05.2016 12:48

Ve dnech 21.-22.5. 2016 se konal již 10.ročník velmi populární soutěže Hradecká Odette 2016. Soutěž se konala jako obvykle v krásných prostorech Filharmonie Hradec Králové, soutěžilo se v baletu i uměleckých formách moderního tance. Soutěže se zúčastnilo přes 500 účastníků z cca 22 baletních a tanečních škol z ČR i zahraničí.

 

Naše škola se zde rozhodně neztratila, naši soutěžící vybojovali v těžké konkurenci celkem 9 medailí i další pěkná umístění.

 

V nejmladší kategorii sól do 7 let si v moderním tanci vybojovala 1.místo Alice Wünschová s choreografií "La La La" (připravila Irina Popova), ve stejné kategorii vybojovala ještě 3.místo Kristel Janssens s choreografií "I can do that" (připravila Eliška Holčapková). V baletních sólech ve stejné věkové kategorii vybojovala ještě pěkné 4.místo Alice Wünschová s choreografií "Popelka" (připravila Irina Popova).

 

V kategorii balet duet/trio do 9 let získaly 3.místo Alice Wünschová a Milena Kysučanová s choreografií "Panenka a pudlík" (připravila Irina Popova).  V baletních skupinách do 9 let si pak medaile za 2.místo odvezla naše skupina "Viva pomodoro" ( N.Dudriková, P.Dosoudilová, Z.Krudencová, Z.Pospíšilová, A.Koláčková, M.Kysučanová, S.Stepanova, K.Rumpelová, J.Kvapilová, A.Wünschová), choreografii připravila Irina Popova.

V moderním tanci v kategorii do 9 let jsme získali 2 medaile, za 2.místo ji vybojovaly v kategorii duet/trio Zuzana Krudencová a Milena Kysučanová s choreografií "Surikaty"  a 2.místo získala i naše skupina "Oceán" (N.Dudriková, P.Dosoudilová, Z.Krudencová, Z.Pospíšilová, A.Koláčková, M.Kysučanová, S.Stepanova, K.Rumpelová, A.Wünschová), choreografii připravil František Topič.

 

V kategorii 10-11 let získal náš baletní duet "Slečna a chuligán" (Z.Pospíšilová, Z.Krudencová) 6.místo, ve stejné věkové kategorii si naše baletní skupiny "Canon"  (A.Koudelková, N.Fochrová, A.Pravdová, K.Nevrlá, J.Kvapilová)  a "Chopiniana"  (N.Dudriková, P.Dosoudilová, Z.Krudencová, Z.Pospíšilová, A.Koláčková, M.Kysučanová, S.Stepanova, K.Rumpelová, J.Kvapilová, A.Pravdová, L.Ptáčková, A.Koudelková, K.Nevrlá) vybojovaly 5. a 6.místo (celkem zde bylo 16 skupin), všechny tyto choreografie připravila Irina Popova.

 

Další medaile jsme získali v kategorii 12-13 let, v sólech moderní tanec vybojovala 3.místo Anna Koudelková s choreografií "When we were young" (připravil František Topič) a také v kategorii skupin moderní tanec jsme získali 3.místo s choreografií "Životní boje" (J.Kvapilová, A.Koudelková, P.Maximova, K. Nevrlá, A.Pravdová, L. Kadlecová, N. Fochrová, L. Ptáčková, V.Ditmarová, K.Kafková), choreografii připravil František Topič. V této věkové kategorii vybojovala ještě pěkné 9.místo v baletních sólech Anna Koudelková s choreografií "Maritza" (připravila Irina Popova), celkem zde bylo 26 soutěžících a 5.místo baletní duet "Poslední kousnutí" (Anna Koudelková, Nikola Fochrová),

Poslední naši medaili získaly Lucie Kadlecová a Eliška Sukopová s choreografií "Mad World" v kategorii moderní tanec duet/trio 16-21 let a to za 2.místo,  5.místo Eliška Sukopová v baletních sólech s choreografií "Variace Nunné" (připravila Irina Popova).

 

Kompletní výsledky (zatím baletních kategorií) jsou k dispozici na stránkách pořadatele www.odettehk.cz.

 

Získat medaile na této soutěži je stále těžší, již tradičně sem jezdí nejlepší baletní školy z ČR, letos výrazně vzrostla i konkurence v moderním tanci, když se kromě klasických baletních škol soutěže účastnila i jedna z nejlepších tanečních škol v moderním tanci "Dance School Emotion Praha". Tímto se Hradecká Odette stala asi nejlépe obsazenou soutěží v uměleckých tanečních disciplínách v ČR.

 

Děkujeme všem soutěžícím za jejich výkony, trenérům za přípravu soutěžících a rodičům a dalším rodinným příslušníkům za podporu dětí.